Vacature Hovenier aanleg
27-08-2020
Onze hoveniers werken momenteel aan de aanleg van een grote zwemvijver in Eindhoven. De zwemvijver is onderdeel van een complete renovatie van een achtertuin, en wordt onder andere uitgevoerd met een filterinstallatie en moerasfilter. De rand van de zwemvijver werken we af met natuursteen. Om u een indruk te geven hoe de aanleg van een zwemvijver in de praktijk wordt uitgevoerd, geef ik hieronder een stap voor stap beschrijving van de aanleg.
De aanleg van deze zwemvijver kan globaal in de volgende stappen worden onderverdeeld:
Hieronder vindt een beschrijving van iedere stap. Gisteren hebben onze hoveniers de vijverfolie verwerkt. De aanleg van de zwemvijver is dus nog niet klaar. De volgende stappen in de aanleg volgen later.
Om de zwemvijver exact op de met onze klant afgesproken plaats aan te leggen, zetten onze hoveniers eerst de maten van de zwemvijver uit. Vervolgens wordt gestart met het uitgraven van het gat.
Het grove uitgraafwerk voeren wij uit met een minigraver. Met de schop worden de exacte vorm van de zwemvijver uitgegraven. De diepte van deze zwemvijver is 1,40 meter. De diepte wordt bepaald met een laser.
Als vijverfolie gebruiken wij een vijvermembraan van 1,2 mm. dik. De vijverfolie wordt op een rol aangeleverd.
Omdat deze rol nogal zwaar is, wordt deze machinaal met onze minigraver in het gat van de zwemvijver geplaatst. Op een later moment wordt de vijverfolie uitgerold.
De rand van de zwemvijver werken we af met Grauwacke natuursteen. En in de zwemvijver wordt een natuursteen trap geplaatst.
Onder deze later aan te leggen vijverrand en trap plaatsen wij een bewapende fundering om verzakking te voorkomen.
Onder beschoeiing verstaan we de hardhouten latten die rondom de zwemvijver worden geplaatst. Deze latten worden op piketpaaltjes bevestigd.
Aan de beschoeiing wordt later de vijverfolie bevestigd. Deze folie wordt dan om de beschoeiingslatten heen gerold en aan de achterkant bevestigd.
Het is natuurlijk erg belangrijk dat deze beschoeiingslatten precies waterpas worden aangelegd.
In combinatie met de natuurstenen vijverrand, zie je uiteindelijk boven het wateropppervlak niets meer van de vijverfolie.
Behalve een natuurlijk moerasfilter wordt op deze zwemvijver een Oase module filtersysteem aangesloten om te garanderen dat het water van de zwemvijver helder blijft.
Het filtersysteem wordt op een onopvallende plek in de tuin geplaatst. Onze hovenier treft nu de voorbereidingen om later het filtersysteem aan te kunnen sluiten.
Voor de aan- en afvoer van water worden diverse leidingen aangelegd. Hiervoor moet hij soms in een vreemde houding werken…….
Deze leidingen worden uiteindelijk met wanddoorvoeren door de vijverfolie heen op de zwemvijver aangesloten.
Als alle voorbereidingswerkzaamheden zijn afgerond kan de vijverfolie worden uitgerold en in de zwemvijver worden verwerkt.
De vijverfolie is uit één stuk gemaakt en wordt door onze hoveniers op zo’n manier verwerkt dat er zo min mogelijk plooien in blijven zitten.
Dit gebeurt zowel in het diepe deel, dat nu al goed zichtbaar is, als in het ondiepe moerasgedeelte.
Zo zorgen we voor een strakke zwemvijver als eindresultaat.
Het is behoorlijk precies werk dat door onze vakmannen wordt uitgevoerd.
27-08-2020
17-04-2019
22-03-2019
22-03-2019
22-03-2019
22-03-2019
12-03-2019
14-02-2019
16-01-2019
14-11-2018
We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.
Peter van Straalen
Bart Gevers
Afspraak maken
We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Vul uw gegevens in, dan nemen wij binnen één werkdag contact met u op.
Sluiten