Bijen- en Vlindertuin

Wanneer u een bijen- en vlindertuin wilt creëren is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Zo is er bepaalde beplanting die belangrijk is om uw bijen- en vlindertuin vorm te geven.

Waarom een bijentuin?

Bijen vervullen een essentiële rol in ons leven. Omdat bijen zorgen voor bestuiving van planten en bloemen groeien er belangrijke voedingsmiddelen als groente en fruit. Doordat er steeds meer bebouwd is, blijft er minder leefruimte over voor de bijen en komt de bijenpopulatie steeds meer in gevaar.

Bijentuin

Waarom een vlindertuin?

Vlinders zijn een mooie verschijning om te zien en hebben daarnaast ook eefunctie voor ons leefmilieu. Net zoals bijen zorgen vlinders voor bestuiving van planten en bloemen. Daarnaast dienen vlinders voor verschillende andere dieren als voedsel.

Bijen- en vlindertuin

Tips voor een bijen- of vlindertuin

Er zijn verschillende soorten planten geschikt als leefruimte en voedingsbron voor bijen en vlinders. We kunnen hierbij onderscheid maken tussen heesters en vaste planten.

Heesters:

Vaste planten:

Heeft u vragen over de aanleg van uw bijen- of vlindertuin? Neem dan contact op met de specialisten van Het Rullen. Wij helpen uw graag met uw vraagstuk.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken