Beplanting & Gazon | Het Rullen Hoveniers - Tuinen met karakter

De beplanting en een groen gazon geven uw tuin de juiste uitstraling en sfeer.

Bijen- en Vlindertuin

Wanneer u een bijen- en vlindertuin wilt creëren is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Zo is er bepaalde beplanting die belangrijk is om uw bijen- en vlindertuin vorm te geven.

Bloembollen in een vaste planten border

Veel vaste planten borders zijn in het vroege voorjaar nogal saai. De vaste planten beginnen dan net uit te lopen en ze vaak bloeien nog niet.

Kunstgras van Royal Grass

Nooit meer grasmaaien? Of kanten steken? Uitgekeken op echt gras of bestrating? Dan is kunstgras voor u de oplossing.

Voorkom dat jonge aanplant dood gaat door het extreme weer

Het slechte weer van afgelopen juni kan van invloed zijn op de groei van jonge aanplant. Vooral de zware regenval heeft de planten geen goed gedaan. Heeft u het afgelopen voor nieuwe planten uw de tuin gezet? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen

10 Goede redenen voor Rhododendrons in uw tuin

Denk bij de keuze van de planten voor uw tuin ook eens aan Rhododendrons. Ze zijn verkrijgbaar en grote en kleine maten, in dwergvormen en soorten die wel 3 meter hoog worden. Rhododendrons kunnen dus prima worden toegepast in een grote villatuin als in een kleine patiotuin. In dit artikel leest u 10 goede redenen om voor Rhododendrons in uw tuin te kiezen

Beplanting: Eén Van De Belangrijkste Onderdelen

De beplanting maakt of kraakt uw tuin. Het is één van de belangrijkste onderdelen van een nieuwe tuin en zeer sfeerbepalend. Het plantschema, de keuze van de planten, is het moeilijkste onderdeel van het ontwerp. Echt iets om aan een tuinontwerper over te laten. Hij moet namelijk rekening houden met bijvoorbeeld bloeitijden, bloeikleur, hoogte van de planten en standplaats.

Hoe Onderhoud Ik Een Vaste Planten Border?

Wilt u ook het hele jaar door een prachtig bloeiende en groeiende vaste plantenborder? In één kleur of een juiste mix van verschillende kleuren en bloeitijd. Een border die insecten aantrekt en heerlijk geur. Om zo'n border elk jaar mooi te houden, hebben bijvoorbeeld de planten voeding nodig en is het verstandig ze te snoeien. Om te zorgen voor een mooie, frisse border heb ik de volgende tips.

Plant Van De Maand Maart: Schijnhazelaar

Wilt het u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft.Daarom zetten wij iedere maand een plant in de 'spotlights'. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen.

Twee Tuinvragen Over Klimop Beantwoord

Afgelopen week heb ik twee tuinvragen ontvangen over klimop. John stelde mij de vraag hoe hij de klimop in zijn tuin moet snoeien. En Ton stelde mij de vraag hoe hij van de bodembedekkende klimop in zijn tuin af komt. Beide vragen heb ik beantwoord in twee afzonderlijke video's. Deze video's kunt u hieronder bekijken

Plant Van De Maand Februari: Oosterse Kerstroos

Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin? De planten in uw tuin kunnen er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door een sierwaarde heeft. Daarom zetten wij iedere maand een plant in de 'spotlights'. Soms een bekende plant, soms een wat minder bekende plant die u zeker zal verrassen. De plant van de maand februari is: Oosterse Kerstroos.