De maanden juni en juli zijnde maanden om de zomerbeurt van de tuin uit te voeren. Onder andere de hagen kunnen nu geknipt worden. Tijd voor een aantal tips voor de zomerbeurt van uw tuin, zodat u de rest van de zomer kunt genieten van een mooie tuin.

Tips voor tuinonderhoud in de zomer

Ik heb hieronder een aantal tips voor u om het onderhoud van uw tuin weer op te pakken:

Onderhoud Gazon

U kunt uw gazon gerust een keer extra bemesten. Doe dit met een organische korrelmest en het liefst op een bewolkte dag om verbranding te voorkomen.

Uitgebloeide en verdroogde planten

Met name in de bloembakken in uw tuin zullen een aantal bloemen uitgebloeid zijn. Verwijder nu de uitgebloeide bloemen en geef de bakken een extra bemesting. De bloei zal zo snel weer op gang komen.

Sommige vaste planten in uw tuin kunt u nu ook terug knippen. Ze bloeien dan nog een keer. Dit geldt bijvoorbeeld voor Salvia nemerosa.

Hagen knippen

Het is nu de tijd om de hagen in uw tuin te knippen. Omdat de ergste groei er nu wel uit is, hoeft u de hagen later in het jaar niet nog een keer te knippen. En u geniet zo de rest van de zomer van een strakke tuin.

Tuinonderhoud laten uitvoeren?

Wilt of kunt u de zomerbeurt van uw tuin niet zelf uitvoeren? Of overweegt u om nu toch maar een beregeningsinstallatie aan te laten leggen? Wij verzorgen het graag voor u.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak en ik kom op korte termijn bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken