Het Rullen doet weer mee aan VHG inzamelactie taxussnoeisel ‘Snoeien voor Leven’

Taxussnoeisel is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen voor chemotherapie waarmee kanker bestreden wordt. Ons bedrijf zamelt weer taxussnoeisel in. Mensen uit de regio kunnen hun taxussnoeisel komen inleveren bij ons bedrijf aan Rullen 11a in Nuenen.

Taxussnoeisel is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen voor chemotherapie waarmee kanker bestreden wordt. Ons bedrijf zamelt weer taxussnoeisel in. Mensen uit de regio kunnen hun taxussnoeisel komen inleveren bij ons bedrijf aan Rullen 11a in Nuenen. 

Taxussnoeisel grondstof voor chemokuren

Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moet worden gesnoeid om tot een prachtige, groene en volle haag te komen. Je kunt een taxus – behalve als het vriest – het hele jaar snoeien, maar de beste tijd is juni, juli en augustus. Wat lang niet iedereen weet is dat het snoeisel van grote waarde is. Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Hoe werkt de inzamelactie?

Net zoals vorig jaar wordt ook deze zomer weer de VHG-actie ‘Snoeien voor Leven’ gehouden. Ook ons bedrijf doet daar aan mee. We zijn blij dat we op die manier een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.

Hoe het werkt? Het snoeisel wordt bij ons door de stichting Txus de Hoop afgehaald en aangeboden aan de farmaceutische industrie. De stichting weet via sponsoring de kosten van transport heel laag te houden waardoor de opbrengst vrijwel geheel kan worden gedoneerd aan organisaties die zich richten op de strijd tegen kanker.
Vorig jaar zamelden de deelnemende VHG bedrijven meer dan 255 kuub taxussnoeisel in.

Taxussnoeisel inleveren op ons bedirjf

Heeft u een taxushaag? Vang dan het snoeisel van de jonge scheuten op – u kunt het schoonhouden door het op te vangen op een zeil of laken – en lever het in op ons bedrijf? Dat kan vanaf 15 juni tot en met 28 juli. Bij ons bedrijf staat permanent een krat aan de weg. Dus u kunt altijd terecht, ook in het weekend! Wij zorgen dat het taxussnoeisel wordt opgehaald door Vergroot de Hoop.

Meer informatie over ‘Snoeien voor Leven’

Meer informatie vindt u op de website van de stichting Taxus de Hoop www.taxusvoorhoop.nl.

Gerelateerde berichtenDe eerste stap naar uw nieuwe droomtuin?

We helpen u graag bij het realiseren van uw nieuwe droomtuin. Zet meteen de eerste stap en maak een afspraak.

Peter van Straalen
Bart Gevers

Afspraak maken