Tuinen met identiteit met een tuinontwerp van Het Rullen

Vijveronderhoud voorjaar

Om het hele jaar optimaal te kunnen genieten van een heldere vijver waarin ook de planten goed groeien is in het voorjaar onderhoud aan de vijver nodig.

Vijverbodem schoonmaken

Heeft u in het najaar al onderhoud aan de vijver gepleegd, dan hoeft u nu weinig te doen. Wanneer u het najaarsonderhoud bent vergeten, dan is het verstandig om organisch afval, zoals ingewaaide bladeren en afgestorven plantenresten, nu zoveel mogelijk uit de vijver te verwijderen. Hierdoor voorkomt u algengroei.

Vijverfilter schoonmaken

In het voorjaar start uit het vijverfilter weer op. Het filter en de inhoud moet worden schoongemaakt en de UV-lamp moet worden vervangen door een nieuwe lamp. Omdat de bacteriën dood zijn gegaan toen het filter stilstond in de winter, moeten nu nieuwe bacteriën worden toegevoegd.

Vissen

Vissen zorgen voor veel leven in de vijver. Kijk wel uit dat u er niet teveel in zet. Vissen produceren voedingsstoffen, maar teveel voedingsstoffen veroorzaken algen! Zet nooit meer dan 3 tot 5 vissen per 1000 ltr. in de vijver.

Waterkwaliteit van de vijver

Het vijverwater heeft een hoge hardheid nodig om helder te blijven. De waterkwaliteit kunt u verhogen met behulp van een hardheidsverhoger die bestaat uit natuurlijke bestanddelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het onderhoud van de vijver in uw tuin? Vul dan het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Vijveronderhoud najaar

Om problemen, zoals algengroei, in het volgende voorjaar te voorkomen is het belangrijk om in het...

Wel of geen vijver?

Een vijver is niet zo handig in combinatie met kleine kinderen. Als je toch graag een vijver wil,...

Tuinonderhoud Heldere Vijver

4 tips voor een prachtig heldere vijver

Hoe houdt u uw vijver prachtig mooi helder? Want wat is er nou rustgevender dan de vissen in de...

Top
040 283 29 10
Contact